Týdenní menu
Pondělí 28.04.2025
Polévka | ||
Kuřecí vývar s masen, kořenovou zeleninou, hladkolistou petrželkou a nudlemi | 0.25l | - |
Smetanová fazolačka | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. SALÁT MENU RADEGASTOVNY - CAESAR : kuřecí prsní steak na mixu listových salátů s dresingem (parmazán, vaječné žloutky, citrónová šťáva, oliváč, špetka česneku, vinný ocet, worcestrová omáčka, ančovičky a černý pepř), pizza chléb | 350g | 170 Kč |
2. SMAŽÁÁÁK : klasický smažený obalovaný sýr gouda, vařené brambory maštěné máslem a sypané čerstvou pažitkou, tatarská omáčka | 130g | 175 Kč |
3. Pečené krůtí stehno horní bez kost a kůže na tymiánu a saturejce, dušená jasmínová rýže, malý míchaný zeleninový salát | 150g | 180 Kč |
4. Klasická hovězí svíčková na smetaně : pečená hovězí kýta ve smetanové omáčce, citrón, brusinky, šlehačka, kynutý houskový knedlík | 150g | 195 Kč |
Úterý 29.04.2025
Polévka | ||
Kuřecí vývar s masen, kořenovou zeleninou, hladkolistou petrželkou a nudlemi | 0.25l | - |
Frankfurtská s uzeninou | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1.RETRO TIP RADEGASTOVNY : Pečený klasický moravský vrabec, dušený kél (kapusta listová) s kousky slaniny, vařené brambory | 150g | 170 Kč |
2. Smažené řízečky z kuřecích vykoštěných stehen v trojobalu, domácí bramborový salát s majonézou | 150g | 175 Kč |
3. CHEDDAR CHICKEN WRAP : zapečená pšeničná tortilla s kousky kuřecích prsou, červeného zelí, ledového salátu, okurky čedarového dipu | 350g | 180 Kč |
4. ŠUMAVSKÁ HOUBIČKA : pomalu pečená telecí kýta na hříbkách a kouscích anglické slaniny, domácí kynutý houskový knedlík nebo dušená jasmínová rýže | 150g | 195 Kč |
Středa 30.04.2025
Polévka | ||
Kuřecí vývar s masen, kořenovou zeleninou, hladkolistou petrželkou a nudlemi | 0.25l | - |
Krémová polévka z máslové dýně s chlebovými krutóny | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. SRBSKÉ ČEVAPČIČI : pečené šišky z mletého vepřového masa s červenou mletou paprikou a kousky cibulky, zdobené nakládaným beraním rohem, červenou lahůdkovou cibulkou, plnotučná hořčice, vařené brambory | 150g | 170 Kč |
2. ASIJSKÝ SALÁT Z RÝŽOVÝCH NUDLÍ : restované kousky zeleniny a nudliček z kuřecích prsou, marinované v ústřičné a sójové omáčce | 150g | 175 Kč |
3. Klasický steak z vepřové kotlety, pepřovka - smetanová omáčka se zeleného nakládaného pepře s kapkou koňaku, smažené bramborové hranolky | 150g | 180 Kč |
4. KLASICKÝ TIP RADEGASTOVNY TISKÁRNA : dušená hovězí líčka na červeném víně a kouscích kořenové zeleniny, smetanovo - máslová bramborová kaše | 150g | 195 Kč |
Čtrvtek 1.05.2025
Polévka | ||
Kuřecí vývar s masen, kořenovou zeleninou, hladkolistou petrželkou a nudlemi | 0.25l | - |
Jihočeská bramboračka s houbami, kořenovou zeleninou | 0.25g | - |
Hlavní chod | ||
1. Domácí bramborové knedlíky plněné mletým vepřovým masem, dušený listový špenát, sypané restovanou cibulkou | 150g | 190 Kč |
2. Kynuté borůvkové knedlíky s žahourem z lesního ovoce, sypané cukrem, přelité rozpuštěným máslem | 300g | 190 Kč |
3. Grilovaný Sedlčanský hermelín na mixu listových salátů s medovo - hořčičným dresingem, zdobený brusinkami, pizza chléb | 120g | 190 Kč |
4. HODSLAVSKÁ ŘEZANKA : dušené nudličky z vepřové kotlety s kousky žampiónů, cibulky, kapie a rajčatové passaty, domácí bramborové placičky | 150g | 195 Kč |
5. FORMANSKÝ GULÁŠ : klasický guláš z hovězího masa na poctivém cibulovém základu s červenou mletou paprikou, zdobený čerstvým strouhaným křenem a nakládaným beraním rohem, kynutý houskový knedlík (chléb) | 150g | 199 Kč |
Pátek 2.05.2025
Polévka | ||
Kuřecí vývar s masen, kořenovou zeleninou, hladkolistou petrželkou a nudlemi | 0.25l | - |
Valašská kyselice se smetanou a kousky klobásky | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. KOPROVKA : smetanová omáčka se sterilovaným koprem, 2 ks vařeného vejce, brambory dělané na páře | 150g | 170 Kč |
2. ONDRÁŠ : přírodní řízek z vepřové kotlety v domácím bramboráku, Coleslaw - zelný salát s karotkou a zakysanou smetanou | 350g | 175 Kč |
3. Krůtí steak po francouzsku - steak z krůtích prsou na omáčce z bílého vína, smetany, cibulky, řapíkatého česneku a kouscích anglické slaniny, šťouchané brambory s restovanou cibulkou a čerstvou pažitkou | 150g | 180 Kč |
4. Staročeské pečené kachní stehno na cibulce a kmínu, dušené karamelizované červené hlávkové zelí a kousky jablíček, kynutý houskový knedlík | 350g | 195 Kč |