Týdenní menu
Pondělí 17.03.2025
Polévka | ||
Slepičí vývar s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi | 0.25l | - |
Tradiční fazolová polévka | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. Pečené masové koule z mletého vepřového masa v rajčatové omáčce, kynutý houskový knedlík ( dušená jasmínová rýže ) | 150g | 165 Kč |
2. MORAVSKÝ VRABEC : pečené kousky z vepřového plecka na cibuli a česneku, dušené bílé sterilované zelí, domácí bramborový knedlík | 150g | 170 Kč |
3. RETRO TIP RADEGASTOVNY : KUŘECÍ STEAK APRICOT - grilovaný kuřecí prsní steak s broskví, gratinovaný sýrem gouda, smažené bramborové hranolky | 150g | 175 Kč |
4. Vídeňský řízek z vepřové panenské svíčkové smažený v trojobalu s parmazánem, smetanovo - máslová bramborová kaše, kyselý sterilovaný okurek | 150g | 180 Kč |
Úterý 18.03.2025
Polévka | ||
Slepičí vývar s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi | 0.25l | - |
Celerový krém se smetanou a chlebovými krutóny | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. Domácí roláda z vepřové kotlety plněná jarní nádivkou ( kousky listového špenátu se špetkou česneku a anglickou slaninou ), šťouchané brambory s restovanou cibulkou | 150g | 170 Kč |
2. Pečené krůtí stehno na omáčce s hlívy ústřičné, dušená jasmínová rýže, malý zeleninový salát | 150g | 175 Kč |
3. ZVĚŘINOVÝ TIP RADEGASTOVNY : JELENÍ GULÁŠ - pomalu dušené kousky z jelení plece na cibulovém základu s červenou mletou paprikou a kapkou červeného vína, zdobený kolečky červené cibule a čerstvým strouhaným křenem, domácí kynutý houskový knedlík ( čerstvý chléb ) | 150g | 180 Kč |
4. SMAŽENÁ TELECÍ JÁTRA : smažená obalovaná telecí játra z mléčných telat v klasickém trojobalu, bramborové hranolky, tatarská omáčka | 150g | 185 Kč |
Středa 19.03.2025
Polévka | ||
Slepičí vývar s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi | 0.25l | - |
Šumavská kulajda | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. Kuřecí prsní steak protknutý kousky sušených rajčat a sýrem mozzarella, na mixu listových salátů s medovo - hořčičným dresingem, pizza chléb | 150g | 170 Kč |
2. Tradiční vepřové ražniči pečené na špejli s cibulkou, kousky klobásky, slaniny, smažené bramborové hranolky | 150g | 175 Kč |
3. Pečené krůtí prso na žampiónech a kostičkách anglické slaniny, dušená jasmínová rýže, salát Coleslaw | 150g | 180 Kč |
4. ZVĚŘINOVÝ TIP RADEGASTOVNY : smažený řízek z jelení kýty, citrón, máslovo - smetanová bramborová kaše | 150g | 185 Kč |
Čtrvtek 20.03.2025
Polévka | ||
Slepičí vývar s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi | 0.25l | - |
Tradiční boršč z mletého masa, zelí a červené řepy | 0.25g | - |
Hlavní chod | ||
1. KOPROVKA : 2 ks vařeného vejce, smetanová omáčka se sterilovaným koprem, brambory tažené na páře | 2ks | 170 Kč |
2. Pečená vepřová panenská svíčková ( marinovaná v bylinkách, česneku a bílém víně ), krájená na plátky, podávaná na marockémm kuskusu s restovanou zeleninou | 150g | 175 Kč |
3. ONDRÁŠ : řízek z vepřové kotlety v domácím klasickém bramboráku s česnekem a majoránkou, Coleslaw - zelný salát s karotkou | 150g | 180 Kč |
4. KLASIK TIP RADEGASTOVNY : ZNOJEMSKÁ PEČENĚ - pomalu pečená hovězí kýta s kousky znojemských sterilovaných okurek, dušená jasmínová rýže s křupavou cibulkou | 150g | 185 Kč |
Pátek 21.03.2025
Polévka | ||
Slepičí vývar s kousky masa, kořenové zeleniny a nudlemi | 0.25l | - |
Hrachová polévka s chlebovými krutóny | 0.25l | - |
Hlavní chod | ||
1. PÖRKÖLT : MAĎARSKÝ PERKELT - dušené nudličky z krůtích vykoštěných stehen na cibulce s utřeným česnekem, mletou sladkou červenou paprikou, kousky žampiónů a kapie, bramborové gnocchi | 150g | 170 Kč |
2. SMAŽÁČEK : smažený sýr gouda v klasickém trojobalu, vařené brambory maštěné máslem, tatarská omáčka | 130g | 175 Kč |
3. RETRO TIP RADEGASTOVNY : ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK - závitek z vepřové kotletky, plněný anglickou slaninou, cibulkou, vařeným vejcem, plnotučnou hořčicí a sterilovanou okurkou, silná omáčka, dušená jasmínová rýže | 200g | 180 Kč |
4. KLASICKÁ HOVĚZÍ SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ : špikovaná hovězí pečeně z kýty na kořenové zelenině se smetanou, citrón, šlehačka, brusinky, domácí kynutý houskový knedlík | 150g | 185 Kč |